Make your own free website on Tripod.com


La Usurpadora

Paulina Martinez (Gabriela Spanic) mlada je i siromasna djevojka koja zivi s tesko bolesnom majkom u drvenoj kucici na plazi u Cancunu. Paulina,da bi placala lijekove koji su majci prijeko potrebni,radi u toaletnoj sobici luksuznog hotela u tom turistickom gradu. Paulina je zaljubljena u svog decka Osvalda. On je ambiciozan mladic koji voli Paulinu,ali njegova zelja za napredovanjem jaca je od svega. Jedanog dana u Paulinin zivot ulazi bogata i prekrasna Paola Bracho (Gabriela Spanic) te obje zene odmah primijete nevjerojatnu fizicku slicnost koja ih povezuje. Paulina,iako mnogo skromnije odjevena i bez sminke,slika je i prilika bogate Paole. Paola Bracho beskrupulozna je,povrsna,proracunata i hladna zena udana za Carlosa Daniela (Fernando Colunga),bogatog poslovnog covjeka. Ona ne podnosi svoju obitelj koju smatra iznimno dosadnom,no ipak ne zeli otici jer joj obitelj pruza financijsku sigurnost. Zabavlja se odlazeci na razna putovanja pod izgovorom da ide lijecniku,dok se zapravo zabavlja s nizom raznih ljubavnika. Slicnost s Paulinom iskoristit ce tako da djevojku prisili na godinu dana zamjene kako obitelj Bracho ne bi nista posumnjala,dok se ona zabavlja s bogatasem Alessandrom (Enrique Lizalde) na putu oko svijeta. Paulina nece pristati na zamjenu,no kad se stanje njezine majke pogorsa,bit ce prisiljena traziti novac za skupi lijek. Zauzvrat,Paola trazi probu:prisiljava paulinu da je zamijeni na sastanku s jednim od ljubavnika,i sve prolazi odlicno. Paulina zeli ostati na tome,no Paola pogotovo sada ne zeli odustati-odluci po svaku cijenu prisiliti Paulinu da pristane na njezin prijedlog. Podlom spletkom dvojnicu prikaze kao kradljivicu te joj prijeti zatvorom,ako ne pristane na zamjenu. Paulini u to vrijeme iznenada umire majka,a i Osvaldo je napusta bez rijeci,pa joj ne preostaje nista drugo nego prihvatiti Paolinu ponudu.

Paolin suprug Carlos Daniel nalazi se na celu jedne od najvecih meksickih tvornica keramike koja polako zapada u financijsku krizu. Prije nekoliko godina ostao je udovac i otac je dvoje male djece koja Paolu smatraju majkom. Carlos Daniel slijepo je zaljubljen u svoju suprugu te ga ni vlastiti brat ne moze uvjeriti da ga Paola iskoristava i na putovanjima vara.

S Carlosom Danielom zive i njegova baka Piedad (Libertad Lamarque) koja je glava obitelji,te sestra Estefania (Chantal Andere) i njezin suprug Willy (Juan Pablo Gamboa). Baka Piedad inace jaka osoba,no nakon smrti supruga i sina utjehu je potrazila u alkoholu. Estefania i Willy se ne podnose,jer Willy isto odrzava ljubavnu vezu s Paolom. Estefania to zna,ali nikome nista ne govori kako bi izbjegla sukob supruga i brata,koji bi ih sigurno izbacio iz kuce. Estefania zbog toga mrzi Paolu.

Kad Paola napokon izuci Paulinu da je izvrsno oponasa,ona stize u kucu Bracho. Isprva je njezin boravak iznimno tezak te ima mnogo problema s oponasanjem Paole,a i situacija koju tamo nalazi teska je i kaoticna.
Djeca su zapostavljena,baka je alkoholicarka,Estefania i Willy se i dalje ne podnose,a gotovo svi se prema Paulini odnose lose smatrajuci je Paolom.

Paulina dane provodi smirujuci zlu krv koju je stvorila Paola,i s velikom ljubavi uspije mnogo uciniti za obitelj. Baku izlijeci od alkoholizma,djeci pruzi bezuvjetnu ljubav,te spasi obiteljsku tvornicu od sigurne propasti. Posebno se veze za starijeg sina Carlosa Daniela,malog Carlitosa,koji postaje ovisan o njoj. Svi su zapanjeni promjenom "Paole",a pogotovo Carlos Daniel,koji ne zna sto bi mislio.
Naime,Paulina ga odbija,iako je on polako osvaja i ona se zaljubljuje u njega,no Paulina zna da joj on ne pripada i ne zeli patiti kad stigne trenutak odlaska. Osim toga,misli da je Carlos Daniel zeli samo zato sto vjeruje da je ona Paola.

Paulinin zivot i dalje ce biti pun problema;protiv nje se udruzuju ljubomora bivse ljubavnice Carlosa Daniela,te pohlepa Paolinog ljubavnika koji zna da je ona samo Paolina dvojnica,a vrhunac njezinih patnji bit ce kad se Paola odluci prijevremeno vratiti i uzeti svoje. Paulina ce tada morati napustiti obitelj koju je zavoljela kao vlastitu,ali ni to nece biti tako jednostavno: bit ce optuzena za zlocin koji je pocinila pristavsi uzeti Paolin identitet...

CAST

CREW

MAIN CAST:

Gabriela Spanic - Paola Bracho /Paulina Martínez
Fernando Colunga - Carlos Daniel Bracho
Libertad Lamarque - Abuela Piedad Bracho
Chantal Andere - Estefanía Bracho
Arturo Peniche - Edmundo Serrano
Dominika Paleta - Gema Durán
Mario Cimarro - Luciano Alcantara
Marcelo Buquet - Rodrigo Bracho
Juan Pablo Gamboa - Willy
Paty Díaz - Lalita
Alejandro Ruiz - Leandro
Giovan D'Angelo - Donato D'Angelis
Anastasia - Viviana
Jessica Jurado - Patricia Bracho
Antonio - Osvaldo
Magda Guzman - Fidelina
Nuria Bages - Paula Martínez
Ninon Sevilla - Cachita
María Luisa Alcala - Filomena
Tito Guízar - Don Panchito
Enrique Lizalde - Alessandro Farrina
Sylvia Derbez - Dona Chabela
Rene Munoz - El Mojarras
Silvia Caos - Cenobia
Iran Eory - Lourdes
Mario Caballido - Amadór
Adriana Fonseca - Verónica
Jaíme Garza - Merino
Miguel de León - Douglas Maldonado
Azela Robinson - Elvira
Rafael Amador - Dr. Galicia
Meche Barba - Abigaíl
Miguel Corcega - Braulio
Humberto Elizondo - Silvano Pina
Rebeca Manríquez - Tamales
Maricruz Najera - Emiliana
Angelina Pelaez - Ricarda
Los Ninos
Maria Solares - Lisette
Sergio Miguel - Carlitos

Tema "La Usurpadora"
Pandora

Musica Original
Jose Antonio "Potro" Farias

Original de
Inés Rodena

Libreto de
Carlos Romero

Diseno de Imágen
Mike Salas

Escenografía
Juan Antonio Sagredo

Ambientación
Norma Brena

Diseno de Vestuario
Martha Leticia Rivera

Jefes de Producción
Sara Smith
Manuel Esparza

Coordinación de Producción
Aarón Gutierrez
Leticia Díaz

Editores
Juan Franco
Marco A. Rocha

Productora Asociada
Nathalie Lartilleux

Dirección de Cámaras
Ernesto Arreola

Dirección de Escena
Beatriz Sheridan

Productor
Salvadór Mejía Alexandre

COPYRIGHT:
Derechos Reservados Televisa, S.A. de C.V. México MCMXCVIII