BIOGRAFIJA I ZANIMLJIVOSTI:

Gabriela Elena Spanic Ulterra, rodjena je u Ortizu, drzavi Guarico u Venezueli 10. prosinca, 1973.
Ima sestru blizanku Danijelu, mladju sestru Patriciju i brata Antonija. Spanici je tradicionalna Hrvatsko-Venezuelanska obitelj.
Njezin otac emigrirao je s njezinima djedom i bakom iz Hrvatske u Venezuelu, 1947. godine.
Gaby je pohadjala satove psihologije godinu dana, ali njezina strast je uvijek bila gluma. pohadjala je satove glume na "Luz Columbia Theatre Research Centre", kasnije je uzimala razne satove u "Training Centre of Professionals Communication", kao i u "Free Workshop for the actors". Takodjer je pocela baviti se manekenstvom i upisuje "Herman's Institute". Gaby je znala da ce ju manekenstvo pribliziti glumi. Bila je izabrana za "Miss Guarico" (1992) i "Miss Tijelo" na izboru za "Miss Venezuela International".

Poput mnogih slavnih glumaca, Gabriela je pocela pojavljivati se kao statist i kasnije je dobivala manje uloge u Venezuelanskim telenovelama. Venezuelskoj TV kuci VENEVISION donosi mnoge trijumfe.
Pojavljuje se u manjoj ulozi u seriji ROSANGELICA (1991), gdje igra Karlu, potom u MUNDO DE FIERAS (Svijet zvjerki) i LA LOBA HERIDA (Ranjena vucica), izmedju ostalih.
Malo po malo, producenti pocinju obracati paznju na mladu djevojku. MORENA CLARA (1993) sljedi, gdje utjelovljuje lik negativke Linde Prado. Ta uloga otvara joj vrata. Sljedi nova uloga u telenoveli MARIA CELESTE (1994).

Gabriela dobiva prvu glavnu ulogu u telenoveli COMO TU NINGUNA (Nijedna kao ti) (1994 / 1995). Gaby igra ulogu Gilde Barreto i s tom serijom postaje poznata izvan granica Venezuele. Njezin partner je venezuelanski glumac Miguel de Leon. U pocetku, Gabrijeli se Miguel nije svidjao. Rekla je da joj je izgledao kao lutak na svadbenoj torti. Sto je snimanje vise napredovalo, shvatila je da osjeca nesto vise prema njemu. Kako se snimanje priblizavalo kraju, priznala mu je da je zaljubljena u njega. Prekinuli su svoje ranije veze i postali su par. COMO TU NINGUNA postaje jedna od najboljih telenovela proizvedenih u Venezueli. Prodana je u vise od 80 zemalja i prevedena je na vise svjetskih jezika.

Gabriela dobiva ulogu u novom serijalu QUIRPA DE TRES MUJERES (1996), gdje je pokazala sve svoje glumacke sposobnosti. Njezin lik se zove Emiliana. TODO POR TU AMOR / Sve za tvoju ljubav / (1997) je njezin novi projekt. U toj telenoveli pokazuje sav svoj talent za komediju, kao i za dramu. Glumi Amarantu. Nakon zavrsetka snimanja, Gabriela i Miguel odlucili su vjencati se. Svoje vjencanje proslavili su 22. listopada 1997., a njihovu svadbu direktno je prenosila televizija. Najveci izazov u Gabrijelinu zivotu tek dolazi!

Gabrijeli je ponudjeno da radi u Mexicu. Umjesto na medeni mjesec, otputovali su, pet dana kasnije, u Mexico City. Pisac telenovela, Carlos Romero, s kojim je radila u COMO TU NINGUNA, ponudio joj je ulogu u novom, velikom projektu meksicke televizije, slavne TELEVISE, u serijalu nazvanom LA USURPADORA / Otimacica / (1998). Buduci da je jedna od najvecih meksickih zvijezda, Thalia odbila ulogu u tom visoko budzetnom projektu, Carlos Romero je prokomentirao: "Ili Gabriela Spanic ili nitko"! Njegova odluka pokazala se ispravnom. Naravno, Gabriela nije mogla propustiti priliku da radi u Mexicu, poznatijem kao "Hollywood za telenovele". Nije imala pojma koliko ce ova prilika utjecati na njezin zivot. Kada su stigli u Mexico, Gabriela i Miguel nisu poznavali nikoga. Bili su potpuni stranci u stranoj zemlji. Poceli su pohadjati satove govornih vjezbi, jer ona je morala izgubiti svoj tvrdi venezuelanski naglasak radi uloge u OTIMACICI.
Ponudjene su joj dvije uloge. Dobra i iskrena Paulina i zla, nemilosrdna Paola. Gaby je takodjer dobila i novog glumackog partnera: veliku zvijezdu meksickih TV serijala, Fernanda Colungu. Njezin suprug Miguel, takodjer je dobio priliku da zaigra u telenoveli. Dobio je sporednu ulogu milijunasa Douglasa Maldonada. LA USURPADORA oborila je sve rekorde u gledanosti i postala je jedna od najomiljenijih telenovela ikad prikazanih. Serijal je prodan u vise od 120 zemalja i preveden na vise od 25 jezika.

U 25. godini zivota, Gabriela Spanic je na najboljem putu da postane superzvijezda. Sada je internacionalno poznata figura, obozavanja i divljenja mnogih ljudi. Kao nagradu, TELEVISA joj je ponudila trogodisnji, ekskluzivni ugovor i za jos dva serijala koja ce snimiti za njih. Godine 1999. Gaby je ponudjeno da zaigra u jos jednom velikom Televisinu projektu, telenoveli nazvanoj POR TU AMOR / Za tvoju ljubav /. Rame uz rame, jos jedne velike zvijezde meksickih TV drama, Saula Lisaza. Odigrala je ulogu ponosne djevojke, Marije del Cielo.

U to vrijeme, Gabrijelina sestra blizanka, Daniela doselila je u Mexico City kod sestre i sogora u zelji da okusa srecu kao profesionalni model. Za razliku od svoje slavnije sestre, nju gluma ne interesira iako mnogi misle da je upravo ona ta koja je odigrala jednu od uloga sestara u OTIMACICI i sada u ULJEZU. Gaby i Dani, otvorile su skolu za djevojke koje zele postati profesionalne manekenke, ali zbog Gabrijelinog nedostatka vremena, skola ce kasnije biti zatvorena.
TELEVISA salje Gaby na promotivnu turneju s OTIMACICOM. 1999. godine, posjecuje Brazil sa suprugom Miguelom, Danijelom i roditeljima. Godina je 2000. Gabriela posjecuje: Sloveniju, Hrvatsku i Indoneziju u pratnji sestre Danijele i koordinatora za internacionalne poslove na Televisi, gosp. Hectora Cardenasa Saavedra-e. Zahvaljujuci pozivu hrvatskog tjednika GLORIA, Gabriela je pronasla, davno izgubljene rodjake u Hrvatskoj. Velika obitelj Spanic bila je ujedinjena na velikoj svecanoj veceri u ozujku 2000. To putovanje bilo je prepuno emocija, kako za Gabrijelu, tako i za Danijelu. Nakon Hrvatske, krenuli su put Indonezije.

Americka TV postaja UNIVISION, pozvala je Gaby u Miami da sudjeluje na dodjelama TV nagrada, LO NUESTRO. Dobila je nagradu u kategoriji, najbolje obucene glumice.

Takodjer, bila je pozvana u Izrael na jos jednu dodjelu nagrada, izraelske TV kuce VIVA+. Na povratku u Mexico, otisla je na jednodnevni izlet u Spanjolsku. U drugoj polovici 2000, odazvala se pozivu na Filipine.

Sada ponovno u Mexicu, Gabriela priprema svoju trecu glavnu ulogu za TELEVISU u telenoveli nazvanoj LA INTRUSA / Uljez /. Ponovno joj je ponudjeno da igra dvostruku ulogu, sestara Virginije i Vanesse. Ovog puta, njezin partner je Arturo Peniche, s kojim je takodjer suradjivala u OTIMACICI. Snimanje ULJEZA zapocelo je u listopadu 2000, a posljednja je epizoda prikazana na meksickoj televiziji, godinu dana kasnije, 19. listopada 2001. Veci dio vremena, serijal je bio na drugom mjestu po gledanosti u Mexicu. Telenovela nije uspjela ponoviti uspijeh Gabrijelinog hita iz 1998., slavne OTIMACICE, makar su se mnogi nadali da hoce. Mnogi su optuzivali serijal da je kopija OTIMACICE, ali osim slicnog naslova radnja serije je potpuno razlicita, a ULJEZ tek treba biti prikazan u jos mnogim zemljama na svijetu.

Gabrijelin trogodisnji ugovor s Televisom, istekao je u svibnju 2001 i ona jos nije potpisala novi, za razliku od njezinog supruga Miguela, koji je potpisao ugovor na slijedece 3 godine. Gaby zeli ostati raditi za Televisu u buducnosti, iako postoji mogucnost za rad i u drugim zemljama. Sada, zeli posvetiti svu svoju energiju tome da konacno postane majka. Namjerava uzeti dvije godine dopusta od televizije da bi uzivala u zivotu supruge i buduce majke. Takodjer, zeli se posvetiti hobijima, u svojoj kuci izgradjenoj u kolonijalnom stilu u Mexico Cityju, kuhanju i svojim malim psima Vampiju i Lindi. Bez obzira sto joj buducnost nosi, Gabriela je uspjela stvoriti ime u svijetu televizije i mozemo biti sigurni u jedno: Jos nismo vidjeli zadnje od zene koja nosi ime GABRIELA SPANIC...

BIOGRAFIJA CE BITI OBNAVLJANA PREMA POTREBI.

Copyright: POR AMOR DE GABRIELA SPANIC